tisdag 15 mars 2011

Hoppträning

Ziezo: Tisdagskväll och hoppträning med Ziezo. Provade rida henne på vanligt tjockt tränsbett idag och nej, det kändes skit. Hon va allmänt hård och gick inte att påverka för fem öre.. Fick arbeta tusen ggr mer än vanligt kändes de som. Hon bara sprang me huvudet rätt upp i luften i galoppen och jag hade seriösa problem att göra uppvärmningsövningen! En vanligt enkel studs me tre hinder på böjt spår på ena kortsidan me en galoppbom före och efter. I skritt och trav gick de väl an, men galoppen ska vi inte prata högt om. Jag fick till de en eller två gånger åt båda hållen så då räckte de, då hade hon iaf inte vunnit den ronden ;)

Sen skulle vi travhoppa in på ett kryss me vattenmatta under och fortsätta i galopp på ett litet räckte, fem galoppsprång. Vattenmattor äter hästar i Ziezos värld, men med lite övertalning hoppade hon över den och gången efter sög hon tag i krysset och hoppade som om de vore vilket hinder som helst. Knäppa fux!

Vi tränade också på lite kortare vägar idag och red i åtta på en mur och en oxer och mot slutet hoppade hon muren utan tillstymmelse till tvekan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar