lördag 22 januari 2011

Rid hjälmar

Det finns ju en uppsjö av olika hjälmar i olika färger och modeller. Här nedan följer några hjälmar som jag gillar.


Jag tycker Antares hjälmen är riktigt snygg och dessutom kan man designa sin egen unika hjälm. Clipsen är även utbytbara så man kan göra sin hjälm ännu mer unik och personlig. Hjälmen görs i 3 storlekar, small, medium och large, och levereras med tre uppsättningar inre paddar så man kan anpassa storleken efter sitt huvud. Tack vare systemet med utbytbar stoppning slipper man det vanliga problemet att stoppningen trycks ihop och hjälmen blir för stor med tiden. Paddingen är dessutom tvättbar så man alltid har en ren och fräsch hjälm! På S.E.G company får betala 4995 kr för denna.




















John Whitaker hjälmen i italiensk sammet är stilren och passar de flesta discipliner. Hjälmen finns i flera olika färger, svart, brun, grön och grå. Har hört att den uppfattas som liten i storlek, så det är nog en bra idé att prova en innan om man ska beställa från internet. Den har hakband i läder och coolmax innerfoder. Hos Ridsportbutiken får man betala 2798 kr för den svarta hjälmen.


















Den finns även att köpa med rosetten blingad, tänk då på att stenarna då är klistrade runt rosetten ist för på den. Beställer man den blingad hos Ridsportbutiken så klistrar dom på stenarna själva, på rosetten. Då kostar den 3248 kr





















GPA Speed Air Tone on Tone är en säkerhetshjälm i en sportig design, som är CE EN 1384 godkänd. Den har ett nackskydd som är trippel justerbart. Nya konvexa lutflöde trådar och förbättring innanför skalet för en bättre komfort och säkerhet och ventilationshål med Air Ultimate Control System. Den kostar 6200 kr hos AB nian 





















GPA Speed Air Evolution leather hjälmen är baserad på Tone on Tone hjälmen, där skärmen och nackskyddet är täckt av läder och den har även en ny logotyp fram. Hjälmen är gjord av komposit material och med samma ventilation som Speed Air och Speed Air Tone on Tone ska den vara den hjälm med bästa ventilation. Hjälmen finns med läderdetaljer i brun, ljusbrun, grå och svart. Kostar runt 6600 kr, har dock inte hittat på nån svensk butik som säljer. Nån som vet nån?

1 kommentar:

  1. SV; Tack Malin för svaret :) ja men de e den bilden som ska vara, kontigt att inte jag ser de på min humm...

    SvaraRadera